Om Håbo AK

Föreningen har varit aktiv sedan början av 70-talet och befunnit sig på olika positioner i Bålsta. Det började i ett förråd i Fridegårdsskolan, för att sedan gå vidare till ett f.d. kvinnofängelse bredvid Gyproc för att sedan flytta över till vår charmiga röda lada där vi fortfarande håller till. Och på senare år, 2015 har vi även kommit igång med tävlingsverksamhet igen. Vi har i dagsläget en kvinnlig tävlande i Body Fitness och ca 9 st som tävlar i styrkelyft.

Till oss är precis alla välkomna, ung som gammal, tränad som otränad, kvinna som man. Om du är nyfiken på vår förening men känner dig lite osäker på vad det är för typer som vistas i lokalen så kommer ner en måndag mellan 18-20 eller skicka ett PM till oss på FB så kan vi mötas upp och ge dig en rundtur. 

Vi tar självklart till 100 % avstånd från allt vad doping innebär. Blir du tillsagd att lämna ett prov av någon av RF:s utsända kontrollanter och det visar sig vara positivt så blir du automatiskt avstängd från föreningen under 2 år och inga pengar för träningsavgiften kommer betalas tillbaks. Samma sak gäller om du på anmodan vägrar att lämna ett prov.

En stor anledning till att så många trivs hos oss är att det är ordning och reda i lokalen. Vi ser det som en självklarthet att du plockar undan utrustningen och hänger tillbaks den på sin rätta plats efter att du har använt den. Samma sak om du spiller ut ditt vatten eller lyckas krossa en magnesiumbit, torka upp och gör rent efter dig.

Och SNÄLLA, skruva inte på elementen under vintern, dom är inställda på att ge ca 18 graders värme när det är -5-6 grader ute, Det tar väldigt lång tid att värma upp lokalen om du går och stänger av elementet vid ett tillfälligt väderomslag på några grader samt att det även kostar en massa onödiga pengar.

Föreningen är ansluten till RF, Svenska Styrkelyftförbundet och Svenska Kroppskulturförbundet.
www.rf.se
http://iof3.idrottonline.se/SvenskaStyrkelyftforbundet/
http://www.skkf.org/